Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Počas Dušičiek bude na cestách i pri cintorínoch viac policajtov

Foto: TASR/Oliver Ondráš

Polícia radí, ak sa návštevníci chcú vyhnúť stresu pri parkovaní a na cintorín to nemajú až tak ďaleko, treba sa naň vybrať radšej pešo alebo verejnou dopravou.

Banská Bystrica 28. októbra (TASR) – Motoristi by v týchto dňoch mali byť nanajvýš opatrní. V súvislosti s blížiacimi sa Dušičkami polícia očakáva ich zvýšený nápor na cestách, a preto bude vykonávať zvýšený dohľad nad cestnou premávkou. Začali už dnes a na cestách ich bude viac až do 2. novembra. Dopravní policajti budú podľa potreby riadiť a usmerňovať premávku na príjazdových cestách k cintorínom a na parkoviskách.

"Dohľad zvýšia i na frekventovaných križovatkách a hlavných cestných ťahoch. V týchto dňoch budú posilnené aj hliadky poriadkovej polície, ktoré budú strážiť verejný poriadok a posvietia si na zlodejov, najmä v okolí cintorínov," uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová.

Polícia radí, ak sa návštevníci chcú vyhnúť stresu pri parkovaní a na cintorín to nemajú až tak ďaleko, treba sa naň vybrať radšej pešo alebo verejnou dopravou. Ak už prídu autom, nemali by v ňom nechávať nič hodnotné. Rovnako pri úprave hrobov by nemali nechávať veci bez dohľadu. To platí aj pri návšteve kostolov a v hromadných dopravných prostriedkoch.

"Ani na staniciach a počas cesty netreba zabúdať na osobné veci. Aj krátkym zdriemnutím či pri návšteve toalety kufor alebo bunda sa môžu ocitnúť v rukách zlodejov. Tí vo všetkých prípadoch využívajú nepozornosť, neprehľadnosť situácie a preplnenú dopravu. Krádežiam preto predchádzajme a veci majme stále pod dozorom. Najúčinnejšou prevenciou je nedať zlodejom príležitosť," dodala Petrovičová.

V prípade, že niekto spozoruje osoby, ktoré sa správajú podozrivo, treba na ne upozorniť hliadky polície dohliadajúce na dopravu a bezpečnosť v blízkosti cintorínov. Prípadne kontaktovať políciu na známom telefónnom čísle 158.