Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

Aj región horného Novohradu má už svoje informačné centrum

K väčšine okresných miest, ktoré majú svoje Informačné centrum, sa v týchto dňoch zaradil aj Poltár. Informačka (na snímke) sídli v centre mesta, na ulici Družby, v jednom z mestských objektov. Foto: TASR/Jozef Poliak

Informačné centrum sídli v centre mesta Poltár.

Poltár 29. januára (TASR) - K väčšine okresných miest, ktoré majú svoje Informačné centrum (IC), sa v týchto dňoch zaradil aj Poltár. "Informačka" sídli v centre mesta, na ulici Družby, v jednom z mestských objektov.

"Informačné centrum prevádzkuje spoločnosť Neo, ktorá zastrešuje podobnú informačku aj v Bánovciach nad Bebravou," povedal TASR primátor Pavel Gavalec. "My sme im za prevádzkovanie ponúkli prenájom zdarma," dodal.

Traja pracovníci centra, ktorých zamestnali prostredníctvom úradu práce, ponúkajú obyvateľom a návštevníkom mesta a okolia okrem základných informácií o regióne aj výrobky miestnych remeselníkov. Keďže je Poltár známy svojimi sklárňami v IC je aj viacero produktov zo skla. Okrem toho sú tam dostať aj propagačné materiály obcí okresu. Podľa Gavalca najmä starostovia obcí horného Novohradu privítali myšlienku založenia informačného centra.