Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Neznámi muži prepadli herňu v Banskej Bystrici, zachytili ich kamery

Polícia má k dispozícii kamerové záznamy, na ktorých sú podozriví muži zachytení. Foto: TASR - KR PZ v Banskej Bystrici

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže.

Banská Bystrica 24. februára (TASR) – Polícia pátra po dvoch doposiaľ neznámych mužoch, ktorí v nedeľu (21.2.) krátko pred 6.45 h v Banskej Bystrici lúpežne prepadli pracovníčku herne na Sládkovičovej ulici, v časti mesta Radvaň. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže. TASR o tom dnes informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová.

"Keď muži vošli do herne, jeden z nich privolal pracovníčku pod zámienkou, aby mu vysvetlila spôsob registrácie na prístroji na stávkovanie. Hneď ako k nemu prišla, tak ju od chrbta oboma rukami schytil, zvalil na pohovku a zabránil jej v pohybe. Druhý muž zatiaľ prešiel za barový pult, kde ukradol peňaženku s finančnou hotovosťou a peniaze z trezoru," priblížila hovorkyňa. Pracovníčke herne zranenia nespôsobili. Spoločnosti z Bánoviec nad Bebravou vznikla krádežou škoda viac ako 4600 eur.

Polícia má k dispozícii kamerové záznamy, na ktorých sú podozriví muži zachytení. Sú vo veku okolo 20-30 rokov, obaja zavalitej postavy. Jeden je vysoký 170 až 175 centimetrov, druhý asi 190 centimetrov. Obaja boli maskovaní kapucňami a na sebe mali zimné vetrovky s výrazným vzorom.

"Žiadame občanov, ak podozrivých mužov na záberoch spoznali, aby akékoľvek informácie o ich totožnosti oznámili na čísle 158. Taktiež sa touto cestou obraciame na prípadných svedkov, ktorí mohli spozorovať podozrivých, ako sa pohybujú po sídlisku Radvaň 21. februára v čase medzi 5.00 h a 7.00 h, aby nám tieto informácie oznámili," dodala Petrovičová.