Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Banskobystrický kraj

Rútil sa cestou pri Detve: Polícia zistila, že roky jazdí bez vodičáku

Ilustračné foto. Foto: TASR

Policajná hliadka to zistila, keď ho v pondelok, 10. júla popoludní, zastavila po tom, ako mu namerala rýchlosť 155 km/h.

Detva 11. júla (TASR) - Bez vodičského oprávnenia jazdil po rýchlostnej ceste R2 medzi Detvou a Zvolenom 32-ročný vodič Škody Octavie z Vlkanovej. Policajná hliadka to zistila, keď ho v pondelok, 10. júla popoludní, zastavila po tom, ako mu namerala rýchlosť 155 km/h.

"Keďže sa vodič dopustil priestupku, po zastavení ho policajti vyzvali, aby predložil doklady potrebné pre vedenie motorového vozidla. Vodič ale uviedol, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia," uviedla pre TASR banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Informácia sa potvrdila aj následnou lustráciou, pri ktorej policajti zistili, že vodič už bol za jazdu bez vodičského oprávnenia riešený niekoľkokrát. V roku 2009 dostal zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na pol roka a pokutu vo výške 200 eur. V roku 2011 dostal zákaz činnosti na dva roky a pokutu vo výške 1000 eur. V roku 2013 sa dopustil trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia, kedy dostal zákaz činnosti na ďalšie dva roky, pokutu vo výške 300 eur s náhradným trestom odňatia slobody v trvaní 20 dní.

"Vodič sa dopustil v dvoch prípadoch prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla, pričom podmienka mu skončila v marci 2017," pripomenula hovorkyňa. Ako dodala, zistené porušenie pravidiel cestnej premávky bude orgán objasňujúci priestupok riešiť jeho odstúpením na správne konanie, kde sa rozhodne o výške trestu.