Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Primátor Rimavskej Soboty J. Šimko podá na R. Fica trestné oznámenie

Jozef Šimko Foto: TASR

V živote som nebol trestne stíhaný, ani za priestupok. Preto som sa jednoznačne rozhodol, že podám trestné oznámenie a budem žiadať ospravedlnenie a možno aj finančné odškodnenie, uviedol Šimko.

Rimavská Sobota 22. februára (TASR) – Primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko podá na premiéra Roberta Fica trestné oznámenie za výrok, v ktorom ho označil za výtržníka. Jeho podanie avizoval Šimko na dnešnej tlačovej konferencii v Rimavskej Sobote.



„V živote som nebol trestne stíhaný, ani za priestupok. Preto som sa jednoznačne rozhodol, že podám trestné oznámenie a budem žiadať ospravedlnenie a možno aj finančné odškodnenie,“ uviedol Šimko s tým, že premiér ho takto označil verejne pred televíznymi kamerami. „Keď ma nazve výtržníkom, tak musí mať na to nejaký dôkaz, že som sa niekde dopustil trestného činu výtržníctva,“ podotkol primátor.

Spomínaný výrok odznel na celoslovenskej konferencii o príprave akčných plánov pre 11 okresov s vysokou mierou nezamestnanosti v Banskej Bystrici, medzi ktoré patrí aj Rimavská Sobota. Organizátori Šimka na konferenciu nepustili. „Je to známy výtržník, v zmysle, za každú cenu niekam prísť a urobiť kopu kriku. On má rád incidenty, je to taký výtržník veľmi blízko pri Kotlebovi,“ vyjadril sa Fico po skončení konferencie.

Šimko však podľa vlastných slov neprišiel na toto podujatie vyvolať incident. „Chcel som len dať premiérovi a prípadne aj niektorým ministrom niekoľko otázok o tom, ako je to vlastne s týmito zaostalými regiónmi na juhu Banskobystrického kraja a ako v súvislosti s nimi plní vláda jednotlivé uznesenia za posledné roky,“ konštatoval. Považuje tiež za prehnané, že na konferenciu nebol umožnený vstup ani ďalším predstaviteľom mesta. „Nepustili viceprimátora Ladislava Rigóa a prednostu mestského úradu Štefana Szántoa. To znamená, že odstavili kompletne celé vedenie Rimavskej Soboty,“ dodal primátor.

„Aj aktuálny prípad potvrdil, že primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko, ktorý má blízko k Marianovi Kotlebovi, rád vyvoláva incidenty,“ uviedol na margo avizovaného trestného oznámenia vo svojom stanovisku Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR. „Môžeme len zopakovať, že okres Rimavská Sobota na celoslovenskej konferencii o pomoci regiónom s vysokou mierou nezamestnanosti, ktorá sa uskutočnila v sobotu 20. februára v Banskej Bystrici, zastupovalo 16 reprezentantov. Medzi nimi boli starostovia, zamestnávatelia i prednosta Okresného úradu v Rimavskej Sobote. Napriek snahe primátora Rimavskej Soboty o vyvolanie konfliktu Úrad vlády SR garantuje okresu Rimavská Sobota naplnenie akčného plánu a schválenie všetkých benefitov v súlade so zákonom o pomoci najmenej rozvinutým regiónom,“ dodáva sa v stanovisku.