Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

R. Procházka: Sieť postaví kandidátov len v obmedzenom počte samospráv

Radoslav Procházka Foto: TASR/Michal Svítok

Sieť chce v komunálnych voľbách ponúknuť ľudí, ktorí budú vo verejných úradoch verní obyvateľom miest a obcí.

Banská Bystrica 8. septembra (TASR) – Prvé zasadnutie desaťčlenného Predsedníctva strany Sieť sa uskutočnilo počas uplynulého víkendu v Banskej Bystrici. Ako dnes TASR informoval vedúci odboru komunikácie strany Ján Orlovský, hlavným predmetom rokovania pod vedením jej predsedu Radoslava Procházku bola otázka rovnomerného rozvoja regiónov Slovenska a budovanie regionálnych štruktúr Siete.

"Na budúci rok sa budeme prioritne venovať príprave plánu rozvoja Slovenska na roky 2016-2020. V tejto fáze sa však potrebujeme sústrediť na potvrdenie nášho úsilia priviesť do verejnej služby odborníkov zo všetkých kútov Slovenska. Práve ich účasť nám pomôže splniť jedno z našich základných predsavzatí – venovať regiónom viac pozornosti, než koľko sa im dostáva dnes. Aj preto sme sa na historicky prvom zasadnutí nášho predsedníctva zišli v srdci Slovenska, v Banskej Bystrici," uviedol Procházka.

Podľa Orlovského vôbec prvým predsedom miestneho centra Siete, a to pre okres Banská Bystrica, sa stal vysokoškolský pedagóg Marián Korytiak. Miestne centrá predstavujú organizačnú jednotku Siete, ktorá sa zodpovedá predsedníctvu strany. Sieť mala ustanovujúci snem 1. septembra a s približne 130 členmi začína budovať svoju členskú základňu.

"Máme doposiaľ zaregistrovaných vyše 1300 záujemcov o členstvo a našou najväčšou výzvou je okrem komunálnych volieb aj zvládnutie prijímania nových členov," konštatoval prvý podpredseda Andrej Hrnčiar.

Sieť chce v komunálnych voľbách ponúknuť ľudí, ktorí budú vo verejných úradoch verní obyvateľom miest a obcí.

"Náš finálny výsledok bude nevyhnutne poznačený faktom, že kandidovať budeme len v obmedzenom počte samospráv a tam, kde to ľuďom prinesie najväčší úžitok, podporíme nezávislých kandidátov. Radšej však obetujeme pár percent, ako by sme mali zľaviť z predsavzatia priniesť do verejnej služby novú kvalitu," uzavrel Radoslav Procházka.