Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Prvá novoročná zabíjačka má byť v Rimavskej Bani začiatok tradície

Ilustračné foto Foto: TASR

Na Prvej novoročnej zabíjačke nebudú chýbať tradičné zabíjačkové špeciality ako klobásy, jaternice, tlačenka, papriková slanina a pravá zabíjačková kapustnica.

Rimavská Baňa 4. januára (TASR) – Podujatie s názvom Prvá novoročná zabíjačka, ktoré sa koná v obci Rimavská Baňa (okres R. Sobota) v sobotu 9. januára od 8.00 h na priestranstve za obecným úradom, sa má stať základom novej tradície. TASR o podrobnostiach informovala starostka obce Elena Polóniová.

„Takéto podujatie sme sa rozhodli zorganizovať na základe podnetu členov našej komisie kultúry a športu, ktorí chceli, aby sme v povianočnom období pre ľudí zorganizovali niečo podobné,“ uviedla starostka s tým, že chcú vyskúšať, či obyvatelia budú mať o akciu tohto typu záujem. „Ak zabíjačka bude mať úspech, pokúsime sa zorganizovať aj ďalšie ročníky a budeme uvažovať tiež o nejakom sprievodnom kultúrnom programe,“ dodala.

Na Prvej novoročnej zabíjačke podľa jej slov nebudú chýbať tradičné zabíjačkové špeciality ako klobásy, jaternice, tlačenka, papriková slanina a pravá zabíjačková kapustnica. K dispozícii budú aj teplé nápoje v podobe horúceho čaju a grogu.