Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

Prví absolventi kremnickej umeleckej školy pripravili spoločnú výstavu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Výstava s názvom Stretnutie v rokoch po rokoch v Galérii NBS - Múzea mincí a medailí v Kremnici potrvá od 24.11.2016 do 27.1.2017.

Kremnica 20. novembra (TASR) - Kremnická Súkromná škola úžitkového výtvarníctva (SŠÚV), v minulosti Stredná umelecko-priemyselná škola (SUPŠ), si v tomto školskom roku pripomína 50. výročie svojej existencie. Úspešných pätnásť z prvých absolventov v rokoch 1970–1972 a dvaja z prvých pedagógov sa rozhodlo spoločne stretnúť prostredníctvom výstavy a pozvať tak na stretnutie a spomínanie nielen svojich spolužiakov.

Výstava s názvom Stretnutie v rokoch po rokoch v Galérii NBS - Múzea mincí a medailí v Kremnici potrvá od 24.11.2016 do 27.1.2017.

Svojimi výtvarnými dielami sa budú prezentovať Vladimír Durbák, Ondrej Ďurian, Ladislav Jurovatý, Pavel Károly, Peter Klaudíny, Marcela Korkošová, Július Mojžiš, Juraj Opršal, Viliam Pirchala, Mária Poldaufová, Jindřich Prášil, Ivan Riabič, Milan Sokol, Ján Volka, Soňa Zemánková, Ján Korkoš a Milan Ormandík.

"Výstava podporuje myšlienku kolektívneho stretávania sa kontinuálne tvoriacich a úspešných umelcov doma i vo svete z radov absolventov SUPŠ (SŠÚV) na pôde kremnického múzea," informovala Erika Haas Kianičková z Múzea mincí a medailí v Kremnici.