Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Banskobystrický kraj

Horúčavy skrátili pracovnú dobu na mestskom úrade v Rimavskej Sobote

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann

V horúčavách ľudia nechodia na úrad takmer nič vybavovať.


Rimavská Sobota 11. augusta (TASR) – Mestský úrad (MsÚ) Rimavská Sobota sídli v štyroch budovách, pričom ani jedna nie je klimatizovaná a tri z nich sú navyše len staršie nezrekonštruované panelové stavby. Podľa slov prednostu MsÚ Štefana Szántóa preto každoročne v prípade extrémnych horúčav prijímajú opatrenia, ktorými zmierňujú ich dosah na zamestnancov.

„Vždy, keď sa teplota pohybuje nad 30 stupňami, tak situáciu ihneď riešime zmenou pracovnej doby, ktorú stanovíme od 7.00 h do 14.00 h. Od 14.00 h do konca bežnej pracovnej doby, ktorý v jednotlivých dňoch býva o 16.00 h, prípadne o 17.00 h, sú stanovené služby,“ vysvetlil prednosta. Ako dodal, na každom oddelení tak zostanú ľudia, ktorí jeho chod zabezpečujú. „Zo skúsenosti však môžem povedať, že v týchto horúčavách ľudia k nám na úrad nechodia takmer nič vybavovať,“ konštatoval.

Druhým opatrením je zabezpečenie pitného režimu pre zamestnancov MsÚ. „V týchto extrémnych horúčavách chceme pracovníkom umožniť dostatočný príjem tekutín. Nakupujeme preto balené minerálne vody, ktoré distribuujeme do každej kancelárie,“ uviedol predseda odborovej organizácie MsÚ Eduard Lesko.