Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Rimavská Sobota bude v budúcom roku hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom

Erb mesta Rimavská Sobota Foto: Heraldický register

Medzi najvýznamnejšie položky v rozpočte patria dotácie mestským organizáciám na bežné a kapitálové výdavky.

Rimavská Sobota 16. novembra (TASR) – S vyrovnaným rozpočtom, ktorý ráta s celkovými príjmami vo výške približne 14,582 milióna eur a výdavkami zhruba 14,578 milióna eur, bude v roku 2017 hospodáriť mesto Rimavská Sobota. Prebytok rozpočtu tak s finančnými operáciami dosiahne úroveň 4203 eur a bez nich 343.258 eur. Rimavskosobotskí mestskí poslanci rozpočet schválili na svojom ostatnom zasadnutí 15. novembra.

Medzi najvýznamnejšie položky v rozpočte patria dotácie mestským organizáciám na bežné a kapitálové výdavky. Školy a školské zariadenia dostanú 3,242 milióna eur a ďalších 26.000 eur na opravy. Technické služby mesta môžu očakávať 1,669 milióna eur na verejno-prospešné práce a 224.000 eur na zabezpečenie zberu komunálneho odpadu. Mestskému kultúrnemu stredisku schválili poslanci sumu 272.000 eur a Mestskému športovému klubu 100.000 eur pre mužstvo dospelých a 50.000 eur pre mládež. Na ostatné športy pôjde 40.000 eur.

"Považujem tento rozpočet za základný zákon mesta Rimavská Sobota. Snažili sme sa pri jeho zostavovaní vyjsť v ústrety každej organizácii. Rešpektovali sme názory obidvoch poslaneckých klubov, komisií mesta i jednotlivých poslancov," povedal primátor mesta Jozef Šimko.

Podľa vyjadrenia viacerých zástupcov občanov bol rozpočet pripravený dobre a zodpovedne. "Chcem sa poďakovať jeho zostavovateľom, keďže je prehľadný, jasný a zrozumiteľný," uviedol v tejto súvislosti poslanec Štefan Baláž. Podobný názor vyjadril v rozprave i poslanec Jozef Tóth. "Rozpočet bol urobený na profesionálnej úrovni a boli doň zakomponované všetky veci, ktoré boli vzhľadom na našu finančnú situáciu potrebné," uviedol.