Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Betónová nádrž v Rimavskej Sobote je nebezpečná, tvrdí poslanec

Na snímke nezakrytá nevyužívaná betónová nádrž pri Sídlisku Západ v Rimavskej Sobote 8. marca 2017. Foto: TASR/Branislav Caban

Nevyužívaná a nedokončená nádrž, ktorá sa nachádza v tesnej blízkosti najväčšieho mestského sídliska Západ, je podľa neho potenciálne nebezpečná hlavne pre deti.

Rimavská Sobota 8. marca (TASR) – Na problém nezakrytej betónovej nádrže v meste upozornil na ostatnom zasadnutí mestského zastupiteľstva v Rimavskej Sobote poslanec Viliam Vaš. Nevyužívaná a nedokončená nádrž, ktorá sa nachádza v tesnej blízkosti najväčšieho mestského sídliska Západ, je podľa neho potenciálne nebezpečná hlavne pre deti.

„Niekto z vedenia mesta musí rozhodnúť, čo s tým. Ľudia to od nás očakávajú a je to tam nebezpečné. Zvyknú sa tam hrávať malé deti a mohli by sa pošmyknúť,“ podotkol poslanec, podľa ktorého by samospráva mala potrebné kroky podniknúť do leta, keď deti začnú viac chodievať von. „Možností je viac, buď sa to prekryje nejakými panelmi, prípadne sa to zasype, alebo sa to celé kompletne zdemoluje,“ dodal.

Podľa slov poslanca Ivana Hazuchu však nie sú jasné vlastnícke vzťahy okolo nádrže. „Tento objekt by mal niekomu patriť, nikto sa však k nemu nehlási. Aby sa náhodou nestalo, že my to zasypeme alebo zlikvidujeme a niekto sa potom ohlási, že sme mu siahli na majetok,“ poznamenal.

Ako mu však odpovedal primátor Jozef Šimko, spomínaná nádrž patrí mestu. „Súhlasím s pripomienkou, že je to nebezpečný úsek, pretože voda je tam dosť hlboká,“ uviedol primátor s tým, že samospráva nájde nejaké riešenie a nádrž pravdepodobne prekryjú panelmi alebo kovovými mrežami.