Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Rimavská Sobota sa uchádza o dotáciu na výstavbu športovej haly

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Slovenský zväz ľadového hokeja plánuje poskytnúť dotácie na výstavbu hál vybraným mestám v záujme podpory mládežníckeho športu.

Rimavská Sobota 12. februára (TASR) – V Rimavskej Sobote by mohla pribudnúť nová športová hala. Podľa vedúcej odboru rozvoja mesta mestského úradu Evy Murárikovej sa samospráva rozhodla reagovať na ponuku Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), ktorý plánuje poskytnúť dotácie na výstavbu takýchto hál vybraným mestám v záujme podpory mládežníckeho športu.

Nová hala by mohla byť podľa nej postavená na priestranstve oproti areálu Technických služieb mesta, vedľa futbalového štadióna na Športovej ulici. "V rámci územného plánu športovo-rekreačnej zóny sme riešili práve na tomto mieste výstavbu športovej haly, čiže je to aj v súlade s územným plánom," priblížila Muráriková s tým, že všetky potrebné podklady už samospráva zaslala SZĽH.

Ak by bola medzi podporenými mestami aj Rimavská Sobota, podľa Murárikovej by bolo na uvedenom mieste vybudované multifunkčné ihrisko s rozmermi 40 x 20 metrov. "V zime by slúžilo ako ľadová plocha pre hokej a tréningy a v lete by mohlo byť využité na iné športy ako napríklad hádzaná, volejbal či tenis," načrtla.

"Neviem, na koľko miest SZĽH zaslal túto ponuku. My sme ju prijali a urobíme všetko pre to, aby športová hala bola postavená. Ak sa to podarí, mali by sme dostať milión eur, pričom ako mesto by sme sa na výstavbe podieľali prepožičaním pozemku na 40 rokov a vybudovaním príslušnej infraštruktúry," povedal primátor Jozef Šimko.