Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Vo varení kapustnice bude v Rimavskej Sobote súťažiť vyše 60 družstiev

Ilustračné foto Foto: TASR

Každé prihlásené družstvo musí počas večera uvariť minimálne 15 litrov kapustnice


Rimavská Sobota 17. decembra (TASR) – Rimavskosobotské Hlavné námestie bude v piatok 18. decembra od 15.00 h patriť druhému ročníku súťaže vo varení kapustnice, ktorej súčasťou bude aj sprievodný program. TASR o podujatí informoval Marián Štúrik z občianskeho združenia (OZ) Naša Sobota, ktoré ho organizuje.

„Minuloročný prvý ročník bol mimoriadne úspešný, zúčastnilo sa na ňom 50 súťažiacich tímov. Tento rok ich však bude ešte viac. Zatiaľ máme prihlásených 61 družstiev a aj táto vzostupná tendencia svedčí o úspechu podujatia,“ uviedol Štúrik, podľa ktorého organizátori oproti vlaňajšku očakávajú takisto vyšší počet návštevníkov.

Každé prihlásené družstvo musí počas večera uvariť minimálne 15 litrov kapustnice, pričom na 20.00 h je naplánované vyhodnotenie súťaže. „Hodnotiaca komisia, ktorej predsedom je profesionálny kuchár, bude zohľadňovať chuť, farbu a tiež originalitu každej kapustnice,“ priblížil propozície PR manažér.

Sprievodný program, ktorý sa začína o 16.00 h, je podľa jeho slov veľmi podobný minuloročnému. Opäť budú hrať Sendreiovci z Kokavy nad Rimavicou, vystúpi tiež husľové trio Sestry Sihelské z Poltára a domáca skupina M.E.L.L. „Pre hmlisté večery, ktoré sú v poslednom období, sme však vymenili minuloročný ohňostroj za ohňovú šou,“ dodal Štúrik.

Ako spomenul na záver, organizátori plánujú urobiť z tohto podujatia tradíciu. „OZ Naša Sobota sa rozhodlo organizovať ročne v rámci mesta minimálne dve veľké akcie spoločensko-zábavného charakteru. „Prvou je v lete podujatie Hurá prázdniny a druhou by určite mala zostať práve súťaž vo varení kapustnice,“ prisľúbil.