Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Banskobystrický kraj

RIMAVSKÉ BREZOVO: Hubertova jazda ukončí jazdeckú sezónu

Hubertova jazda, ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Súčasťou akcie bude aj hudobný program a príprava rôznych kulinárskych špecialít.

Rimavské Brezovo 9. októbra (TASR) – Hubertova jazda v sobotu 10. októbra symbolicky ukončí tohtoročnú jazdeckú sezónu v Rimavskom Brezove (okr. Rimavská Sobota). Ako TASR informoval Miloš Hronček, predseda miestneho jazdeckého klubu Excel Madon, podujatie sa začína o 11.00 h slávnostným nástupom jazdcov na námestí v strede obce.

„Jazdci následne prejdú cez dedinu a vyrazia do terénu na hon. Návštevníci sa môžu presunúť do areálu nášho jazdeckého klubu, kde máme pripravený sprievodný program,“ uviedol Hronček. Ten sa začne ukážkou práce piliarov, ktorí predvedú vyrezávanie rôznych predmetov z kmeňov pomocou motorovej píly. „Pripravili sme tiež súťaže, do ktorých sa návštevníci môžu zapojiť. Pre mužov je určená súťaž v pílení dreva ručnou pílou a v zatĺkaní klincov, ženy sa môžu zapojiť do súťaže v šúpaní cibule na čas, či o odrezanie najdlhšej zemiakovej šupky,“ priblížil Hronček.

Súčasťou akcie bude aj hudobný program a príprava rôznych kulinárskych špecialít. Podujatie vyvrcholí o 20.00 h v miestnom kultúrnom dome, kde bude súd účastníkov Hubertovej jazdy. „Je to poňaté zábavnou formou. Jazdci, ktorí v niečom nedodržali pravidlá, budú 'odsúdení' na ochutnanie rôznych pokrmov a nápojov,“ načrtol predseda a dodal, že podujatie ukončí tanečná zábava v country štýle.