Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

Rooseveltova nemocnica opravuje cestu v areáli z vládnej dotácie

Rooseveltova nemocnica Foto: bystricoviny

Všetci musia počítať s tým, že počas opráv bude obmedzený vstup nielen do areálu, ale aj parkovanie v ňom.

Banská Bystrica 14. októbra (TASR) – V areáli Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici sa v týchto dňoch začalo s rekonštrukciou vnútornej cesty a parkovacích plôch, ktoré sú dlhodobo v havarijnom stave. Ako TASR informovala hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje, rekonštrukcia je financovaná z prostriedkov pridelených ich zdravotníckemu zariadeniu počas februárového výjazdového rokovania vlády v Banskej Bystrici. Celková výška vládnej dotácie predstavuje 1,3 milióna eur, realizovať sa z nej bude viacero projektov obnovy a opráv.

"Rekonštrukcia potrvá približne dva mesiace a je rozdelená na dve etapy. V prvej práce prebiehajú na vstupnej ceste. V druhej etape sa bude upravovať vozovka, po ktorej autá opúšťajú areál. Počas rekonštrukcie posilníme počet zamestnancov vnútornej ochrany, ktorí budú usmerňovať premávku a parkovanie v areáli nemocnice. Zároveň zabezpečíme náhradné dopravné značenie," konštatovala Maťašeje.

Do areálu nemocnice vstupujú denne pacienti, sanitky, zamestnanci, dodávatelia i návštevy nielen Rooseveltovej nemocnice, ale aj Detskej fakultnej nemocnice, ktorá je v susedstve. Všetci musia počítať s tým, že počas opráv bude obmedzený vstup nielen do areálu, ale aj parkovanie v ňom. Vznikne tým zvýšený nápor na priľahlé parkoviská mimo nemocnice.

"Chceme sa našim pacientom, zamestnancom a návštevníkom ospravedlniť za dočasné dopravné obmedzenia. Veríme, že výsledkom našej snahy bude plynulejšia a bezpečnejšia premávka," dodala riaditeľka nemocnice Miriam Lapuníková.