Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Šachisti a bežci sa v Banskej Bystrici odviažu v prvé dni nového roka

Na ilustračnej snímke pohľad z Hodinovej veže na Námestie SNP. Banská Bystrica, 8. augusta 2014. Foto: TASR/Branislav Račko

Od šachovníc si to Banskobystričania 6. januára zamieria na masový Trojkráľový večerný beh

Banská Bystrica 31. decembra (TASR) – V prvé dni nového roka 2016 si v Banskej Bystrici prídu na svoje nielen šachisti, ale i bežci.

Už 20. ročník novoročného šachového turnaja a GPX mládeže Banská Bystrica 2016 pri príležitosti 23. výročia vzniku Slovenskej republiky sa uskutoční v nedeľu 3. januára od 9.00 h v priestoroch Spojenej školy v banskobystrickej časti Kremnička. Čestným garantom podujatia je podpredsedníčka NR SR Jana Laššáková.

Šachisti budú hrať švajčiarsky systém 2 x 15 minút na deväť kôl. Samostatne súbežne bude hraný a žrebovaný turnaj GPX mládeže do 14 rokov a tradičný turnaj dospelých.

Od šachovníc si to Banskobystričania zamieria 6. januára na masový Trojkráľový večerný beh, ktorý štartuje na Námestí SNP o 17.30 h. Ako tvrdia organizátori, "potkýnať sa tmou uličkami historického centra Banskej Bystrice znie príliš romanticky na to, aby ste tam chýbali".

Okruh 5,39 kilometra ponúka všetko, čo od hobby behu každý aktívny účastník očakáva, teda zimu, ľad a tmu. Nebude chýbať ani novoročný prípitok s teplým punčom.