Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Policajti zachránili chorú ženu pred skokom pod vlak

Ilustračné foto Foto: TASR

Ženu previezli na psychiatrické oddelenie, kde ju hospitalizovali.

Banská Bystrica 1. augusta (TASR) – Banskobystrickí policajti zachránili psychicky chorú ženu pred skokom pod vlak.

Ako informovala krajská policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Mária Faltániová, vo štvrtok (31.7.) okolo 21.30 h, polícia prijala telefonický oznam od ženy z Banskej Bystrice, že jej 30-ročná dcéra chce ukončiť život skokom pod vlak. Operačný dôstojník uviedol policajnej hliadke popis jej oblečenia a tá ju okamžite začala hľadať na železničnej stanici.

"Skontrolovali vestibul a nástupištia. O situácii upovedomili výpravcu, ktorý zabezpečil zvýšenú ostražitosť rušňovodičov vlakov prichádzajúcich do stanice Banská Bystrica," vysvetlila Faltániová.

Keď policajná hliadka nastupovala do služobného auta pred staničnou budovou, zbadala z taxíku vystupovať ženu zodpovedajúcu popisu. Rýchlou chôdzou prešla cez vestibul a smerovala na nástupište, kde mal akurát prichádzať zmeškaný vlak. Hliadke sa ženu podarilo zastaviť. Mladá žena sa bránila. Nakoniec ju predviedli na oddelenie železničnej polície, kde sa preukázala dokladom totožnosti. Policajti zistili, že ide o ženu, ktorej matka im volala.

"Priznala, že chcela skočiť pod prichádzajúci vlak, nakoľko má psychické problémy a nevie ich ďalej riešiť. Povedala aj to, že policajti ju zastavili v poslednej chvíli. Ženu previezli na psychiatrické oddelenie, kde ju hospitalizovali," dodala Faltániová.