Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Školy v Rimavskej Sobote sú naplnené zhruba do polovice

Ilustračná snímka. Foto: Fotoexpres - Saskia Maršalová

Výnimkou je ZŠ na rómskom sídlisku Dúžavská cesta, kde je naplnenosť školy 83 percent.

Rimavská Sobota 2. októbra (TASR) – Naplnenosť základných škôl v meste Rimavská Sobota sa pohybuje v rozmedzí od 38 do 63 percent. Výnimkou je ZŠ na rómskom sídlisku Dúžavská cesta, kde je naplnenosť školy 83 percent. Na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) v Rimavskej Sobote o tom informovala Karin Kochanová, poverená vedením odboru školstva, mládeže, športu a kultúry Mestského úradu (MsÚ) Rimavská Sobota.

„V mestských ZŠ je dokopy 2019 žiakov, čo oproti predchádzajúcemu roku predstavuje zvýšenie počtu o 12 detí,“ konkretizovala Kochanová. Čo sa týka materských škôl (MŠ), tie podľa jej slov navštevuje 655 detí a v porovnaní s vlaňajškom sa ich počet znížil o sedem.

Ako podotkol poslanec Roman Vaľo, celková kapacita ZŠ v meste je 4096 žiakov, takže sú zhruba na 50 percentách naplnenosti. „V prípade MŠ je kapacita 722 detí. Tam už teda atakujeme maximálne stavy naplnenosti,“ upozornil Vaľo.

Poslanci na základe aktuálnych čísiel poverili MsÚ do termínu svojho novembrového zasadnutia vypracovaním analýzy vývoja obsadenosti škôl v meste výhľadovo až do školského roku 2025/26.