Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

V deň osláv 70. výročia SNP pasažieri pocestujú MHD bezplatne

Pamätník Múzea SNP v Banskej Bystrici Foto: TASR

Z dôvodu prijatých dopravných opatrení zabezpečujúcich bezpečnosť obyvateľov aj návštevníkov (úplná uzávera úseku cesty I/66), nebude MHD jazdiť po obvyklých trasách.

Banská Bystrica 8. augusta (TASR) – Banskobystričania i všetci návštevníci osláv 70. výročia SNP budú môcť počas celého dňa 29. augusta 2014 využívať služby mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Banskej Bystrici bezplatne. Mesto tak chce vyjsť v ústrety obyvateľom a návštevníkom v deň veľkého výročia.

Ako dnes informoval primátor Banskej Bystrice Peter Gogola, bezplatná doprava bude vo všetkých vozidlách MHD. Cestujúci nebudú mať povinnosť preukazovať sa žiadnym dokladom a nástup do vozidiel bude možný všetkými dverami. Doprava bude zabezpečená v takom rozsahu ako počas sviatkov.

"Keďže ide o významné výročie, predpokladá sa, že v meste bude množstvo návštevníkov. Verím, že týmto krokom sa nám podarí znížiť počet automobilov v meste a oslavy SNP by tak nemala znepríjemňovať zlá dopravná situácia," dodal primátor.

Z dôvodu prijatých dopravných opatrení zabezpečujúcich bezpečnosť obyvateľov aj návštevníkov (úplná uzávera úseku cesty I/66), nebude MHD jazdiť po obvyklých trasách. Časť trolejbusovej dopravy nahradia autobusmi.

Dopravcovia SAD Zvolen a Dopravný podnik mesta Banská Bystrica vypracujú cestovný poriadok na piatok 29. augusta 2014, ktorý bude platiť v čase uzatvorenia cesty I/66, od 09.00 h do 16.00 h. Verejnosť budú o doprave počas osláv včas informovať.