Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Na Huštáku v B. Bystrici sa chystá výstavba nového obchodného centra

Mesto Banská Bystrica, ilustračné foto Foto: TASR/Wikimedia/Twisp

Ako TASR informoval Peter Šebo zo spoločnosti OP Centrum Prievidza, po získaní územného rozhodnutia pre umiestnenie stavby sa POINT SC už stáva realitou.

Banská Bystrica 20. apríla (TASR) – V centre mesta pod Urpínom sa chystá výstavba nového obchodného centra - POINT Shopping Center (SC) Banská Bystrica. Ako TASR informoval Peter Šebo zo spoločnosti OP Centrum Prievidza, po získaní územného rozhodnutia pre umiestnenie stavby sa POINT SC už stáva realitou. Má sídliť v dolnej časti banskobystrického námestia - na Huštáku, kde začína pešia zóna.

"Obchodné centrum bude postavené v centre krajského mesta s výbornou dostupnosťou nielen autom, ale predovšetkým peším zákazníkom, cestujúcim MHD alebo prímestským autobusom. Bude to bezproblémovo dostupné obchodné miesto v Banskej Bystrici," konštatoval Šebo.

Podľa neho snahou spoločnosti je pomôcť prinavrátiť tejto lokalite pôvodnú, preddefinovanú funkciu. POINT SC má byť dominantou centrálnej časti mesta. Chce sa profilovať ako obchodné centrum, ktoré budú zákazníci navštevovať denne, vychádzajúc z jedinečného umiestnenia, prítomnosti nadnárodného potravinového reťazca, širokého spektra obchodov i služieb a výbornej dostupnosti tak pre ľudí z Banskej Bystrice, ako aj zo širokého okolia.

Prvá etapa výstavby obchodného centra počíta s plochou takmer 8000 štvorcových metrov, kde budúci návštevníci nájdu obchody i reštauračné zariadenia. Rodičom s deťmi majú slúžiť dve detské ihriská. Podľa Šeba jednoduchú dostupnosť z parkovísk zabezpečí trojica výťahov s eskalátormi. Navyše, centrum motoristom poskytne jediné bezplatné parkovanie v užšom centre mesta na dvoch parkoviskách nachádzajúcich sa na streche a priamo pri objekte.