Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

Sto metrov pre zdravie si na 24-hodinovku prišlo zaplávať 1590 ľudí

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Najmladším účastníkom bol iba trojročný chlapec a najstarším 89-ročný dôchodca.

Banská Bystrica 30. decembra (TASR) - Na mestskej plavárni na Štiavničkách v Banskej Bystrici sa dnes napoludnie skončil 19. ročník Banskobystrickej plaveckej 24-hodinovky. V tomto roku si sto metrov pre zdravie prišli zaplávať nielen obyvatelia mesta pod Urpínom, ale do bazéna skočili aj Američania, Rakúšania, Česi či Angličania, ktorí sú na návšteve v metropole stredného Slovenska. Na plaváreň prišli aj deti z detských domovov a krízových centier.

Ako TASR informovala hovorkyňa primátora Zdenka Sekerešová, služby krytej plavárne využilo 2810 návštevníkov a do plaveckej akcie sa zapojilo rekordných 1590 ľudí, čo je viac ako vlani.

Najrýchlejší čas dosiahol 36-ročný Ľuboš Križko, ktorý sto metrov zaplával za 00:54:04 sekundy. Najmladším účastníkom bol iba trojročný chlapec a najstarším 89-ročný dôchodca. Primátor Ján Nosko odplával úvodných 100 metrov za minútu 59 sekúnd, a teda v cieli skončil o dve sekundy neskôr než vlani.

"Banskobystričania a návštevníci potvrdili, že Banská Bystrica je tým správnym kandidátom na titul Európske mesto športu 2017," dodala Sekerešová.

Podľa Danky Cibuľkovej z oddelenia športu mestského úradu v roku 2014, počas 18. ročníka tradičného nonstop športového podujatia, využilo služby plavárne 2725 návštevníkov. Zdravotných sto metrov odplávalo 1511 malých i veľkých plavcov. Stopky organizátorov zaznamenali najrýchlejší dosiahnutý čas 1:02:30 sekundy.