Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

VIDEO: Kúpalisko na Kurinci navštevujú počas horúčav tisíce ľudí

Na snímke sú dva bazény s termálnou vodou v rekreačnej oblasti Kurinec - Zelená Voda pri Rimavskej Sobote. Foto: TASR - Branislav Caban

Ako uviedol primátor mesta Jozef Šimko, na začiatku leta mali problém s pokazeným čerpadlom, prvé kroky teda viedli k jeho zabezpečeniu.

Rimavská Sobota 13. augusta (TASR) – Návštevnosť termálneho kúpaliska v rekreačnej oblasti Kurinec-Zelená Voda pri Rimavskej Sobote v súvislosti s aktuálnymi extrémnymi horúčavami stúpla a denne ho navštívia tisíce ľudí. Ako uviedol primátor mesta Jozef Šimko, na začiatku leta mali problém s pokazeným čerpadlom, prvé kroky teda viedli k jeho zabezpečeniu.

„Hoci sa pôvodne hovorilo, že nákup a inštalácia takéhoto špeciálneho čerpadla zaberie aj dva mesiace, nakoniec sa ho podarilo nainštalovať počas troch týždňov. Na začiatku sezóny však nebolo dobré počasie, takže nám tento výpadok príliš neublížil,“ konštatoval primátor.



V súčasnosti je rekreačná oblasť vďaka dobrému počasiu hojne navštevovaná. „Teploty stúpajú až k 38 stupňom a ľudia sa na kúpalisko doslova hrnú, takže každý deň máme veľmi vysokú návštevnosť. Cez pracovný týždeň je to denne okolo 1800 až 2200 ľudí, cez víkend až do 3000,“ povedal Šimko. Dodal, že Kurinec začína byť obľúbeným cieľom aj pre návštevníkov z bližšieho i vzdialenejšieho okolia. „Na parkoviskách vidím značky z okresov Lučenec, Poltár, Veľký Krtíš, Revúca, ale aj Brezno či Poprad,“ vymenoval.

Návštevníci majú k dispozícii niekoľko bazénov. „V prevádzke máme 25-metrový bazén so studenou vodou a dva s geotermálnou vodou. V tomto roku pribudol detský bazén so šmýkačkou, tureckým hradom a ďalšími atrakciami,“ priblížil primátor. Ako ďalej spomenul, návštevníci sa z mesta do rekreačnej oblasti môžu odviezť vyhliadkovým turistickým vláčikom, ktorý premáva deväťkrát denne. „Teší ma aj fakt, že sa nám podarilo oživiť kemping, ktorý býval pred 20 rokmi preplnený. Pred pár dňami som si všimol, že tam bolo 30 stanov, takže som rád, že sa to pomaly vracia do starých koľají,“ uzavrel Šimko.