Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

V Tisovci nacvičovali záchranári zásah pri vykoľajení vlaku v tuneli

Na snímke veliteľ zásahu a riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Rimavskej Sobote Marek Laššák. Foto: TASR/Ján Siman

V Tisovci zasahovali pri nácviku záchranári z Hnúšte, Rimavskej Soboty a z Revúcej.

Tisovec 24. septembra (TASR) - Sériu taktických cvičení pri vlakových kolíziách absolvovali záchranári v Banskobystrickom kraji. V Tisovci simulovali vykoľajenie vlaku v tuneli. Ako pre TASR povedal riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Rimavskej Sobote Marek Laššák, cvičenie bolo úspešné a hoci sa podobné kolízie na Slovensku nestávajú často, záchranári sú opäť o čosi lepšie pripravení.

V Tisovci zasahovali záchranári z Hnúšte, Rimavskej Soboty a z Revúcej. "Išlo o taktické cvičenie, kde sa v tuneli vykoľajil vozeň a bolo viac zranených osôb. Spolupracovali s nami všetky ostatné zložky, teda aj Rýchla zdravotná pomoc a pracovníci Červeného kríža. Hoci sa takéto udalosti nestávajú, aj my si potrebujeme nacvičiť aj niektoré neštandardné situácie. Postupovali sme presne, ako by šlo o reálnu situáciu. Všetky plánované úlohy sme zvládli, ale aj na základe tohto cvičenia si niektoré veci budeme vedieť prispôsobiť a aj zjednodušiť, aby prípadný skutočný zásah bol čo najefektívnejší," povedal Laššák.



V tuneli pri Tisovci si 24. septembra 2014 zložky záchranného systému precvičovali, ako by zasahovali v prípade vlakového nešťastia. V tomto prípade sa vlak vykoľajil v tuneli a záchranári si museli poradiť s nedostupnosťou miesta a viacerými zranenými osobami. Na snímke zranených nakladajú na drezinu, ktorou ich transportujú na miesto ďalšieho šetrenia.
Foto: TASR/Ján Siman