Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Banskobystrický kraj

Ostrogrúnska partička uvarila a zjedla tri kg halušiek za 26 minút

Na snímke uvarené halušky počas súťaže vo varení a jedení bryndzových halušiek na podujatí Halušky fest v obci Turecká, okres Banská Bystrica 15. júla 2017. Foto: TASR/Branislav Račko

na druhom mieste umiestnilo družstvo s názvom Do Trbalkov, a tretie bolo družstvo, ktoré si dalo názov Župkovskí jedáci.

Turecká 16. júla (TASR) - Súťažné štvorčlenné družstvo s názvom Ostrogrúnska partička, vyhralo klasickú kategóriu Majstrovstiev Slovenska a Európy vo varení a jedení bryndzových halušiek, ktoré sa konali cez víkend v Tureckej v okrese Banská Bystrica. Spomedzi 12 prihlásených družstiev dokázali navariť a skonzumovať asi trojkilogramovú porciu halušiek za necelých 26 minút.

Podľa výsledkovej listiny, ktorú zverejnili na webe majstrovstiev, sa na druhom mieste umiestnilo družstvo s názvom Do Trbalkov, a tretie bolo družstvo, ktoré si dalo názov Župkovskí jedáci.



Kategóriu "halušky 1000 chutí" v konkurencii deviatich súťažiacich družstiev vyhralo družstvo s názvom Majs3 z Ni3, pred súťažiacimi zoskupeniami Binnenhaven a Windsor - Rozmarín.

Na snímke súťažiaci počas súťaže vo varení a jedení bryndzových halušiek na podujatí Halušky fest v obci Turecká, okres Banská Bystrica 15. júla 2017.
Foto: TASR/Branislav Račko


Základnými surovinami na prípravu v kategórii tradičných bryndzových halušiek bola bryndza, zemiaky, múka, slanina v celku, soľ. V kategórii halušky tisíc chutí mohli byť použité aj iné ingrediencie ako bryndza, napríklad kapusta, syrokrém, tvaroh, vajce, smotana, či iné pochutiny.