Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Banskobystrický kraj

UHRÍK: Bránikovi ide o predvolebnú diskreditáciu predstaviteľov ĽSNS

Milan Uhrík, archívne foto. Foto: TASR - Branislav Račko

Bránik v pondelok vyhlásil, že vedúci pracovníci Úradu BBSK minimálne od júla 2014 viedli popri oficiálnej aj neoficiálnu, paralelnú evidenciu dochádzky zamestnancov.

Bratislava 30. októbra (TASR) - Publicistovi venujúcemu sa problematike extrémizmu a protisystémovým hnutiam Radovanovi Bránikovi nejde o nič iné, ako o predvolebnú diskreditáciu predstaviteľov ĽSNS. Pre TASR to uviedol riaditeľ Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) a poslanec NR SR Milan Uhrík v reakcii na tvrdenie Bránika, že na Úrade BBSK minimálne dva roky protizákonne falšovali dochádzku zamestnancov.

"Pán Bránik už niekoľkokrát šíril o nás klamstvá. Sám som za to na neho podal žalobu. O akej neoficiálnej dochádzke rozpráva? Čo je to za nezmysel? Načo by sme neoficiálnu dochádzku viedli a zároveň ju oficiálne podpisovali? Aby ju pán Bránik našiel? Veď to ani nedáva logiku! Viac sa k tomu vyjadríme až po vyšetrovaní a žalobe, ktorú v tejto súvislosti na pána Bránika pripravíme," dodal Uhrík.

Bránik v pondelok vyhlásil, že vedúci pracovníci Úradu BBSK minimálne od júla 2014 viedli popri oficiálnej aj neoficiálnu, paralelnú evidenciu dochádzky zamestnancov - vrátnikov Úradu BBSK, obsahujúcu údaje, ktoré neboli v súlade s viacerými ustanoveniami Zákonníka práce a súvisiacimi predpismi. Publicista novinárom predložil podpísané originálne dôkazy a listiny, ktoré podľa jeho slov zakladajú závažné podozrenie z dlhodobého a opakovaného páchania trestných činov. Dokumenty má od človeka, ktorý sa na tejto činnosti priamo podieľal. Bránik hovorí o podozreniach z trestných činov týkajúcich sa skresľovania údajov hospodárskej a obchodnej evidencie, zneužívania právomocí verejného činiteľa, podvodu, porušovania povinností pri správe cudzieho majetku a falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, a to formou organizovanej skupiny.

"Ide o zvláštny príklad toho, ako sa obraz, ktorý o sebe ĽSNS buduje, teda ako niekoho, kto chráni záujmy pracujúcich pred vykorisťovaním, začína rozsýpať," podotkol. S odhaleniami prišiel Bránik len necelý týždeň pred krajskými voľbami preto, lebo dokumenty v súčasnej podobe má k dispozícii len niekoľko dní.