Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Banskobystrický kraj

V centre Banskej Bystrice sa dnes koná prvý pelotón inline korčuliarov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Pelotón je vyvrcholením podujatia Inline dni, ktoré potrvá do dnešného večera.

Banská Bystrica 18. júla (TASR) – Historicky prvý pelotón inline korčuliarov v Banskej Bystrici odštartuje dnes o 18.00 h. Ako TASR informoval Viktor Maceják, Event coordinator Europa SC, ktoré podujatie organizuje, korčuliari absolvujú trasu dlhú 5,5 km, ktorá povedie od obchodného centra cez Štadlerovo nábrežie, Národnú ulicu, Štefánikovo nábrežie až k železničnej stanici. Tam sa pelotón na kruhovom objazde otočí a vráti popri Hrone naspäť.

„Ani menej zdatní korčuliari nemusia mať obavy a môžu sa do pelotónu pokojne zapojiť. Profil trasy je prevažne rovinatý, navyše sa nebude merať čas,“ povedal Maceják. Ako dodal, na účasť v pelotóne je potrebná registrácia, ktorá je však bezplatná a je možné vykonať ju aj priamo na mieste.

Pelotón je vyvrcholením podujatia Inline dni, ktoré potrvá do dnešného večera. „V priestoroch obchodného centra je vybudovaná obrovská inline plocha na korčuľovanie, kde prebiehajú workshopy a exhibície freestyle slalomu. Pripravená je tiež špeciálna Roller disco a inštruktori pre deti aj dospelých,“ uviedol Maceják. Ako dodal, záver akcie spríjemnia vystúpenia bystrických kapiel Hitband a Rock Reunion a na jedného vyžrebovaného účastníka korčuliarskeho pelotónu navyše čaká zaujímavá odmena.