Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

V obciach okresu R. Soboty vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity

Na snímke rozvodnená rieka Rimava v obci Čerenčany v okrese Rimavská Sobota počas tretieho stupňa povodňovej aktivity dňa 15. februára 2016. Foto: TASR - Branislav Caban

Rimavská Sobota 15. februára (TASR) – Hladiny vodných tokov v okrese Rimavská Sobota v dôsledku výdatných zrážok opäť stúpajú. Ako TASR informoval Karol Anger, vedúci odboru krízového riadenia Okresného úradu v Rimavskej Sobote, tretí stupeň povodňovej aktivity zatiaľ vyhlásili v dvoch obciach.

"Ešte nebol odvolaný druhý stupeň povodňovej aktivity z predchádzajúceho týždňa a hladiny vodných tokov po aktuálnych zrážkach začali znovu stúpať. Tretí stupeň povodňovej aktivity bol preto dnes o 15.30 h znovu vyhlásený v obciach Čerenčany a Drienčany. V Rimavskom Brezove zostáva druhý stupeň z minulého týždňa," spresnil Anger.

Doteraz však podľa jeho slov nedošlo k ohrozeniu života, zdravia ani majetku. "Situáciu stále monitorujeme. V obciach, ktoré boli minulý týždeň vysokou vodou najviac zasiahnuté, ešte stále prebiehajú záchranné práce," zakončil vedúci odboru.

Na aktuálnych protipovodňových opatreniach sa podieľajú aj miestni dobrovoľní hasiči. "Na základe pokynu z operačného strediska členovia nášho dobrovoľného hasičského zboru vykonali výjazd do Muránskej Dlhej Lúky v okrese Revúca. Výjazdu sa zúčastnili štyria hasiči na novom vozidle Iveco s protipovodňovým vozíkom. Túto techniku sme dostali minulý rok," priblížila starostka Rimavskej Bane Elena Polóniová.