Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

V Poltári chytili muža, ktorý jazdil opitý a mieril na ľudí zbraňou

Zbraň, ktorou muž ohrozoval ľudí. FOTO TASR - KR PZ v Banskej Bystrici

Muž jazdil opitý napriek tomu, že bol odsúdený za jazdu pod vplyvom alkoholu.

Poltár 4. októbra (TASR) – Polícia v Poltári obvinila z prečinu nebezpečného vyhrážania, ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia 64-ročného muža z Chorvátskeho Grobu. Nielenže jazdil opitý a bez "vodičáku", ale ešte aj mieril na ľudí zbraňou. Skončil v policajnej cele a vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. Informovala o tom v piatok banskobystrická polícia na sociálnej sieti.

"V stredu (2. 10.) v dopoludňajších hodinách, v katastri obce Zlatno, vybral z auta kušu a mieril na ľudí, ktorí na mieste vykonávali lesnícke práce. Potom vybral vzduchovku a približoval sa s ňou k mužovi v nákladnom aute. U mužov vzbudil obavu o život a zdravie, preto z miesta odišli," uvádza polícia.

Podľa nej, keď ho krátko po 12.00 h zastavili, nafúkal 2,58 promile alkoholu. Jazdil opitý napriek tomu, že bol odsúdený za jazdu pod vplyvom alkoholu, za čo mu bol uložený trest odňatia slobody podmienečne na desať mesiacov so skúšobnou dobou v trvaní 30 mesiacov a tiež zákaz činnosti riadiť motorové vozidlá na viac ako päť rokov.