Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

V uliciach Fiľakova pribudli prístrešky na autobusových zastávkach

Fiľakovo. Foto: TASR/Branislav Caban

Dva z prístreškov samospráva osadila pred bytovkou na Biskupickej ceste, kde v posledných dňoch ukončila kompletnú revitalizáciu.

Fiľakovo 5. decembra (TASR) – Štyri nové presklené prístrešky na autobusových zastávkach pribudli v posledných týždňoch v uliciach mesta Fiľakovo v Lučeneckom okrese. Podľa predstaviteľov samosprávy stáli vrátane prác viac ako 17.000 eur a v budúcnosti by ich mali nasledovať ďalšie.

Dva z prístreškov samospráva osadila pred bytovkou na Biskupickej ceste, kde v posledných dňoch ukončila kompletnú revitalizáciu. "Vybrali sme moderné presklené typy, ktoré pekne zapadajú do utvárajúceho sa jednotného dizajnu mobiliára mesta," uviedol na margo prístreškov primátor Attila Agócs.

Ďalšia búdka pribudla na Ulici kpt. Nálepku. "Je jednou z najfrekventovanejších v meste, aj preto padla voľba práve na ňu. Okrem zastávok sme vo všetkých prípadoch upravili aj podložie a okolitý terén," dodal primátor s tým, že práce vykonávali Verejnoprospešné služby mesta Fiľakovo.

Podľa ich riaditeľa Tibora Tótha najväčšou zmenou prešla zastávka na Lučenskej ceste. "Tu doposiaľ nebola žiadna zastrešená konštrukcia, bolo tu iba vyznačené stanovište autobusov. Podložie je už pripravené, samotná zastávka je osadená. V súčasnosti pracujeme na úprave okolitého terénu a odstránení starej drevenej búdky, ktorá v minulosti slúžila ako bufet, avšak roky bola nevyužívaná a chátrala," objasnil Tóth.