Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Vedenie Rimavskej Soboty vypísalo výberové konania na vedúcich odborov

Primátor Jozef Šimko. Foto: TASR

Samospráva mesta hľadá vedúcich štyroch odborov na mestskom úrade. Ide o odbor vnútorných vecí, odbor rozvoja mesta, odbor ekonomický a odbor školstva, sociálnych vecí a kultúry.

Rimavská Sobota 23. januára (TASR) - Samospráva mesta hľadá vedúcich štyroch odborov na mestskom úrade. Ide o odbor vnútorných vecí, odbor rozvoja mesta, odbor ekonomický a odbor školstva, sociálnych vecí a kultúry.

Primátor mesta Jozef Šimko sa pre TASR vyjadril, že s terajšími vedúcimi je spokojný, je však podľa neho dobré dať šancu novým ľuďom, aby vo výberových konaniach ukázali svoj potenciál. „Považujem to za akúsi nepísanú prax. Myslím si, že by to mal urobiť každý primátor, ktorý začína nové volebné obdobie,“ povedal Šimko. Ako dodal, nepredpokladá výrazné personálne zmeny na postoch vedúcich, jedno výberové konanie by však neskôr bolo zrejme aj tak nevyhnutné, nakoľko jedna z vedúcich má odísť do dôchodku.

Podľa prednostu Mestského úradu v Rimavskej Sobote Štefana Szántoa môžu uchádzači posielať prihlášky do výberového konania na adresu úradu do 2. februára 2015. „Pokiaľ budú spĺňať požadované kvalifikačné predpoklady, pozveme ich na osobné pohovory,“ uviedol prednosta. Pri pohovoroch uchádzačov preverí výberová komisia, ktorú vymenuje primátor. „Po vyhodnotení predloží komisia výsledky primátorovi a ten rozhodne, koho na uvedené funkcie vymenuje,“ informoval Szántó. Výberové konania by podľa neho mali byť ukončené do konca februára.