Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Počas veľkonočných sviatkov ponúkne Banská Štiavnica trh aj koncerty

Ilustračné foto. Banská Štiavnica, historické centrum Foto: TASR/Jozef Poliak

Otvorenie trhov je naplánované na sobotu 4. apríla o 10.00 h.

Banská Štiavnica 3. apríla (TASR) - Trh s ručne robenými výrobkami od banskoštiavnických remeselníkov, koncerty a ďalšie kultúrne podujatia ponúkne domácim aj turistom počas veľkonočných sviatkov Banská Štiavnica.

"Keďže sa v posledných rokoch zvyšuje návštevnosť Banskej Štiavnice počas víkendov aj mimo sezóny a hlavne, ak sú to predĺžené víkendy, chceme, aby ľudia, ktorí mesto v týchto dňoch navštívia, mali čo robiť," podotkol Igor Kuhn, riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OO CR) Región Štiavnica.

Na Radničnom námestí vznikne niekoľkodňová pešia zóna, kde si budú môcť návštevníci oddýchnuť a v prípade dobrého počasia vstúpiť do nej cez efemérne stavby - Jarnú bránu a historickú Schmidtovu bránu. Otvorenie trhov je naplánované na sobotu 4. apríla o 10.00 h. Počas Veľkej noci nebudú v meste chýbať ani rôzne kultúrne podujatia. V sobotu o 15.00 h to bude vystúpenie súboru Chabenec z Dúbravy a prezentácia pripravovanej knihy štiavnických vtipov, v nedeľu 5. apríla je na programe bubenícka šou Jozefa Vargu a koncert skupiny EA.