Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Vianočné stánky v meste pod Urpínom otvoria 24. novembra

Ilustračné foto Foto: TASR - Branislav Račko

Sviatočnú atmosféru odštartuje na Námestí SNP 6. decembra Mikuláš so svojimi pomocníkmi rozsvietením vianočného stromčeka.

Banská Bystrica 16. novembra (TASR) – Aj do mesta pod Urpínom už čoskoro prídu Vianoce. Od 24. novembra do Troch kráľov si budú môcť Banskobystričania vychutnať nielen pečené klobásy, teplý punč, čaj alebo varené víno, ale užiť si aj bohatý kultúrny program a tvorivé dielne pre všetky vekové kategórie.

Ako dnes TASR informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Sekerešová, sviatočnú atmosféru odštartuje na Námestí SNP 6. decembra Mikuláš so svojimi pomocníkmi rozsvietením vianočného stromčeka. K sviatočnej nálade prispejú rôznymi aktivitami domáci i zahraniční umelci a rôzne inštitúcie.

Dejiskom širokej mozaiky vybraných vianočných podujatí budú po prvý raz i priestory vynoveného Robotníckeho domu.

"Stánky s občerstvením budú otvorené denne od 11.00 do 23.45 h. Predajcovia ponúknu remeselnícke výrobky, rozličné dekorácie, cukrovinky, keramiku, šperky či sviečky na Námestí SNP od 6. do 23. decembra v čase od 09.00 do 20.00 h. Vianočná výzdoba v meste sa rozsvieti na Mikuláša," konštatovala Sekerešová. Pod Urpínom je to už "mikulášska" tradícia.

Predvianočnú náladu na Námestí SNP a Námestí Š. Moysesa umocní nová vianočná výzdoba, ktorú si samospráva prenajala. Okrasné prvky ozdobia centrum mesta, stĺpy verejného osvetlenia i hlavný symbol Vianoc - vianočný stromček. Novinkou má byť inštalácia betlehema a anjelského chórusu v priestoroch radnice.