Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Banskobystrický kraj

Požiar na linke elektroodpadu: V Slovenskej Ľupči zasahujú hasiči

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Z dôvodu monitoringu ovzdušia si hasiči vyžiadali Kontrolné chemické laboratórium Civilnej ochrany Ministerstva vnútra SR. Na mieste udalosti je tiež polícia.

Slovenská Ľupča 29. mája (TASR) – V prevádzke spoločnosti, ktorá pôsobí v oblasti nakladania s odpadom vrátane nebezpečného, v Slovenskej Ľupči - Príboj došlo v utorok večer k požiaru linky na spracovanie odpadu z elektrických a elektronických zariadení. Na mieste je 11 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) a päť kusov techniky. TASR o tom krátko pred 20. h informoval Milan Hrudka z Operačného strediska Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici.

"Príslušníci HaZZ vykonali zabezpečenie miesta udalosti a v tejto chvíli vykonávajú zásah penou v autonómnych dýchacích prístrojoch. V dôsledku udalosti nedošlo k zraneniu osôb ani zasahujúcich príslušníkov," konštatoval Hrudka.

Ako dodal, z dôvodu monitoringu ovzdušia si vyžiadali Kontrolné chemické laboratórium Civilnej ochrany Ministerstva vnútra SR. Na mieste udalosti je tiež polícia.