Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Voliť chceli aj seniori zo Zariadenia sociálnych služieb v Prochote

Na snímke seniorka zo Zariadenia sociálnych služieb Jesienka v Prochote počas dnešných volieb 5. marca 2016. Foto: TASR/Jana Vodnáková

V obci je celkom 489 voličov.

Prochot 5. marca (TASR) - S prenosnou volebnou urnou dnes členovia okrskovej volebnej komisie v Prochote (okres Žiar nad Hronom) zavítali aj do miestneho Zariadenia sociálnych služieb Jesienka.

Medzi seniormi, ktorí sa dnes rozhodli využiť svoje volebné právo, bola aj 89-ročná Mária. Tá sa o politike dozvedá najmä z rozhlasového vysielania, o tom, komu dá svoj hlas, bola rozhodnutá už dávno. Do volieb sa podľa jej slov zapájala vždy, aj keď bola mladšia.

V Prochote prebiehajú voľby pokojne, volebná miestnosť je tu zriadená v hasičskej zbrojnici. "Ľudia chodia sporadicky, nie návalovo. Zatiaľ sme mali aj dosť dobrý počet voličov. Chodia aj mladí aj starší voliči, no zatiaľ boli prevažne starší. Mladší si myslíme, že prídu skôr poobede," podotkla predsedníčka okrskovej volebnej komisie Anna Kušnierová s tým, že sa už objavili aj prvovoliči.

V obci je celkom 489 voličov, komisia zaregistrovala aj voľbu poštou a hlasovacími preukazmi. O tom, že nepoužité alebo zle upravené hlasovacie lístky musí volič odložiť do zapečatenej schránky na odloženie nepoužitých alebo nesprávne upravených hlasovacích lístkov, sú podľa jej slov miestni voliči dobre informovaní. "Vedia o tom, niektorých aj upozorňujeme ale zatiaľ si ich nikto nechcel brať zo sebou," dodala Kušnierová.

Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE