Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Vrah 50-ročnej ženy z Polomky ide do väzenia na 22 rokov

Ilustračné foto Foto: TASR

Ženu našli mŕtvu na chodníku pred jej rodinným domom na Záhradnej ulici.

Banská Bystrica 19. februára (TASR) - Muž, ktorý vlani v auguste zavraždil 50-ročnú ženu v horehronskej obci Polomka, ide za mreže na 22 rokov. Rozhodol o tom dnes Okresný súd v Banskej Bystrici. Rozsudok bol v momente jeho vyhlásenia právoplatný, keďže obžalovaný 43-ročný Ján Pustaj z Telgártu v okrese Brezno sa k činu priznal a s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste. Jej súčasťou je aj to, že sa voči verdiktu súdu už neodvolá. Súd mu tiež nariadil ústavnú sexuologickú liečbu.

Prípad brutálnej vraždy otriasol obcou Polomka 20. augusta 2015. Ženu našli mŕtvu na chodníku pred jej rodinným domom na Záhradnej ulici. Ako vtedy informovala polícia, išlo o vraždu so sexuálnym motívom. Podozrivého zadržali policajti krátko po čine a obvinili z obzvlášť závažného zločinu vraždy.

Podľa obžaloby Pustaj ženu úmyselne usmrtil bodnorezným nástrojom. Spôsobil jej poranenie v oblasti krku, hrudníka a chrbta. Zraneniam na mieste podľahla. Keď ho polícia zadržala v Banskej Bystrici, mal pri sebe kuchynský nôž.

Ako potvrdila súdna pitva, bezprostrednou príčinou smrti bol krvácavý šok z bodnorezného poranenia ciev a ľavých priedušiek s krvácaním mimo cievne riečisko do pľúc a mimo tela.

Podľa tvrdenia polície rýchlym zadržaním zabránila dnes odsúdenému v spáchaní ďalších násilných trestných činov.