Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

Záchranári leteli na pomoc dvom deťom, jedno z nich pohrýzol pes

Ilustračná snímka Foto: TASR/Henrich Mišovič

Zranené dieťa prevzali od pozemných záchranárov a po doplnení liečby ho v sprievode rodiča transportovali do banskobystrickej nemocnice.

Banská Bystrica 30. septembra (TASR) – Dvom malým deťom pomáhali dnes leteckí záchranári z Banskej Bystrice. Najprv leteli do Rimavskej Soboty, kde ich rýchlu a šetrnú pomoc potreboval štvorročný chlapec, ktorý spadol do nádoby s chemickou látkou. Najviac mal zasiahnuté oči. Zranené dieťa prevzali od pozemných záchranárov a po doplnení liečby ho v sprievode rodiča transportovali do banskobystrickej nemocnice. TASR o tom informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Posádka následne letela aj na pomoc trojročnému dievčatku, ktoré do oblasti hlavy pohrýzol pes. "Pozemní záchranári ju previezli do nemocnice v Revúcej, odkiaľ si dieťa prevzal do svojej starostlivosti lekár leteckých záchranárov. Po preložení na palubu vrtuľníka malú pacientku v stabilizovanom stave transportovali na vyššie špecializované pracovisko do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici," dodala Hopjaková.