Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Zamestnanci Nemocnice Zvolen vyzbierali 200 kg šatstva

Ilustračné foto. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Vyzbierané veci tentoraz putovali do komunitného centra Romano Jilo, ktoré zriadilo mesto Zvolen a ktoré pôsobí v rámci odboru sociálnych vecí, zdravia a rodiny.

Zvolen 4. decembra (TASR) - Zamestnanci Nemocnice Zvolen vyzbierali počas tohtoročnej vianočnej zbierky organizovanej Nadáciou Agel viac ako 200 kilogramov šatstva. Oblečenie pre deti aj dospelých, obuv, posteľná bielizeň, a dokonca skrinky či televízor pomôžu a spríjemnia život občanom, ktorí sa ocitli v hmotnej núdzi.

Vyzbierané veci tentoraz putovali do komunitného centra Romano Jilo, ktoré zriadilo mesto Zvolen a ktoré pôsobí v rámci odboru sociálnych vecí, zdravia a rodiny.

„Práca komunitného centra Romano Jilo je zameraná na poskytovanie sociálnych služieb. Poskytujeme sociálne poradenstvo, pomoc pri uplatňovaní práv, pomoc pri príprave na školskú dochádzku, zabezpečujeme preventívne aktivity a záujmové činnosti smerujúce k zmene sociálnych podmienok v danej komunite. Vážime si podporu a pomoc každého. Ďakujeme preto zamestnancom Nemocnice Zvolen. Všetko, čo nám darovali, zužitkujeme,“ uviedol pri tejto príležitosti odborný pracovník komunitného centra Miroslav Kováč.

Vianočná zbierka šatstva je v poradí treťou zbierkou, ktorú Nadácia Agel zorganizovala v spolupráci s humanitárnymi a charitatívnymi organizáciami na Slovensku. Počas celého novembra sa do nej zapojilo deväť nemocníc, ktorým sa podarilo vyzbierať spolu viac ako 1500 kilogramov šatstva a ďalších potrieb.