Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Žarnovica má nové logo, čas ukáže, či sa s ním obyvatelia stotožnia

Súčasný erb mesta Žarnovica Foto: Heraldický register

Víťazom súťaže, ktorú v uplynulých dňoch ukončili organizátori Mestský mládežnícky parlament v Žarnovici v spolupráci s mestom Žarnovica, sa stal návrh Richarda Kováčika.

Žarnovica 11. novembra (TASR) - Žarnovica má nové logo. Víťazom súťaže, ktorú v uplynulých dňoch ukončili organizátori Mestský mládežnícky parlament (MMP) v Žarnovici v spolupráci s mestom Žarnovica, sa stal návrh Richarda Kováčika. Podľa primátora Kamila Danka až čas ukáže, či sa s ním obyvatelia stotožnia.

"Dohodli sme sa, že všade tam, kde nemusíme použiť predpísaný vzor tlačiva, začneme používať nové logo a uvidíme, či sa ľudia s ním stotožnia," skonštatoval primátor. Mohlo by sa teda objaviť na úradných tabuliach, verejných oznamoch, internetovej stránke či v ďalších miestnych médiách, ktoré mesto využíva na propagáciu.

Do súťaže sa prihlásilo celkom 49 prác, čo organizátorov milo prekvapilo. Okrem prác žiakov základných umeleckých škôl bolo medzi nimi aj niekoľko profesionálnych návrhov. "Priznám sa, že mňa tam oslovilo niekoľko návrhov. Mali veľký výpovedný potenciál," podotkol Danko.

"Cieľom súťaže bolo vytvoriť vhodné logo pre Žarnovicu, ktoré by ju reprezentovalo modernejšie," podotkol podpredseda MMP Radim Vojtko. Medzi najčastejšími motívmi boli na návrhoch znázorňované hory, žarnovický kostol, plochá dráha, miestne mosty či kaštieľ.