Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

Združeniu ZaŽiar sa podarilo získať peniaze na miniskatepark

Ilustračné foto. Foto: TASR/Andrej Galica

Miniskatepark má byť hotový do marca budúceho roka.

Žiar nad Hronom 17. októbra (TASR) - Mladým ľuďom z občianskeho združenia ZaŽiar sa podarilo získať finančné prostriedky na vybudovanie miniskateparku. Grant vo výške 2000 eur z Nadácie pre deti Slovenska použijú na nákup nových prvkov a obnovu horolezeckej steny.

Podľa Dominiky Švecovej, koordinátorky práce s mládežou v Žiari nad Hronom, mladým skateboardistom takéto miesto chýbalo a iniciatíva vyšla z ich radov. Ešte minulý rok sa im v rámci projektu KomPrax podarilo zakúpiť U-rampu a umiestniť ju v areáli Základnej školy na Jilemnického ulici. Vďaka grantu tak k U-rampe pribudnú ďalšie prvky. Zároveň horolezeckú stenu, ktorá sa nachádza na budove jednej zo stredných škôl, obnovia a doplnia o nové lezecké "chyty".

"Ide nám hlavne o spoluprácu s mladými ľuďmi, aby možno aj ostatní, ktorí majú takéto záujmy, aby to využívali, a tak aktívnejšie trávili svoj voľný čas," uviedla Švecová. Miniskatepark má byť hotový do marca budúceho roka, podľa Švecovej by to však v prípade priaznivého počasia chceli stihnúť aj skôr. Pre mladých chcú zároveň vymyslieť a zorganizovať v areáli podujatie, kde by miniskatepark spropagovali a zároveň doň pozvali mladých.