Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

V Žiari začali s jarným čistením ciest a chodníkov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Čistenie ulíc realizujú mestské Technické služby. Tie začali v uplynulých dňoch komunikovať so žiarskou verejnosťou aj prostredníctvom sociálnej siete.

Žiar nad Hronom 10. marca (TASR) - V uliciach Žiaru nad Hronom prebiehajú v týchto dňoch práce na jarnom čistení ciest a chodníkov. "Ide o tradičné čistenie verejných komunikácií po zime, keďže vždy po zimnej údržbe ostáva na komunikáciách veľa kamienkov," vysvetlil hovorca mesta Martin Baláž.

Čistenie prebieha podľa vypracovaného harmonogramu. "Toto čistenie robíme zhruba počas dvoch týždňov. Čistiace mechanizmy a ľudia chodia podľa tohto harmonogramu do jednotlivých ulíc," dodal Baláž. V prípade, že je to potrebné, sú o tom vyrozumení dopredu aj obyvatelia konkrétnych ulíc, aby na parkoviskách, ktoré sú súčasťou vozoviek, neparkovali v určitých hodinách svoje vozidlá.

Čistenie ulíc realizujú mestské Technické služby. Tie začali v uplynulých dňoch komunikovať so žiarskou verejnosťou aj prostredníctvom sociálnej siete. Spoločnosť tak chce jednak informovať o svojich aktuálnych aktivitách, ale tiež zlepšiť komunikáciu s obyvateľmi.