Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Zlodeji kradnú aj včely, majiteľovi z Poník vznikla škoda asi 1000 eur

Zlodeji kradnú aj včely, naposledy sa tak stalo v katastri obce Poniky v okrese Banská Bystrica, kde včelárovi zmizli štyri úle vrátane včelstiev. Úle boli v maringotke odstavenej na trávnatej ploche neďaleko rodinného domu. Majiteľovi vznikla škoda takmer tisíc eur. V Ponikách 3. júla 2019. Foto: TASR - KR PZ Banská Bystrica

Úle boli v maringotke odstavenej na trávnatej ploche neďaleko rodinného domu. Majiteľovi vznikla škoda takmer tisíc eur.

Poniky 3. júla (TASR) – Zlodeji kradnú aj včely, naposledy sa tak stalo v katastri obce Poniky v okrese Banská Bystrica, kde včelárovi zmizli štyri úle vrátane včelstiev. Informovala o tom v stredu banskobystrická krajská polícia na svojej facebookovej stránke.

Úle boli v maringotke odstavenej na trávnatej ploche neďaleko rodinného domu. Majiteľovi vznikla škoda takmer tisíc eur.

"Takéto krádeže evidujeme každoročne, preto by si včelári mohli uchrániť svoj majetok aj namontovaním zabezpečovacieho zariadenia. Boli prípady, kedy rozmiestnené fotopasce pomohli zlodeja zadržať na mieste činu. Zverejnením záberov môže byť páchateľ aj stotožnený," radí polícia.