Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

Zvolenská nemocnica zakúpila nové infúzne pumpy a injekčné dávkovače

Ilustračné foto. Foto: TASR

Infúzne pumpy regulujú množstvo tekutín, liekov alebo výživy, ktoré sa podávajú do obehového systému pacienta.

Zvolen 2. augusta (TASR) – Nemocnica Zvolen, člen skupiny AGEL, pokračuje v investíciách do obnovy prístrojového vybavenia. V týchto dňoch zakúpila 10 infúznych púmp a 20 injekčných dávkovačov v celkovej hodnote takmer 30.000 eur. TASR o tom informovala Lucie Drahošová, tlačová hovorkyňa spoločnosti AGEL.

"Infúzne pumpy a injekčné dávkovače dnes tvoria štandardné prístrojové vybavenie moderných zdravotníckych pracovísk. Využívame ich na liečebný alebo diagnostický účel. Presnosť dávkovania lieku a kontrastnej látky je mimoriadne dôležitá. Toto kritérium spoľahlivo spĺňajú infúzne pumpy a injekčné dávkovače tým, že zabezpečujú plynulú a rovnomernú aplikáciu infúzie, respektíve terapie," konštatoval Ján Belanský, riaditeľ zvolenskej nemocnice.

Infúzne pumpy regulujú množstvo tekutín, liekov alebo výživy, ktoré sa podávajú do obehového systému pacienta. Ich úlohou je spoľahlivé a kontinuálne dávkovanie infúzie a podávanie liekov, v presne určenom množstve, počas 24-hodín.

Nové prístroje má jednotka intenzívnej starostlivosti interného oddelenia, geriatrické a oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny, algeziologická ambulancia a interné oddelenie.

Nemocnica Zvolen je nemocnica všeobecného typu. Zdravotnú starostlivosť poskytuje na 10 lôžkových oddeleniach, kde ročne hospitalizuje približne 17.000 pacientov, najmä zo spádovej oblasti okresov Zvolen, Detva a Krupina.