Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

ZVOLEN: Plaváreň po jarnej havárii presklenej steny otvoria v januári

Ilustračné foto. Foto: TASR/Jozef Ďurník

Magistrát našiel financie na opravu a mesto následne podpísalo aj zmluvu s dodávateľom rekonštrukčných prác a v objekte sa už aj pracuje.

Zvolen 23. novembra (TASR) - Stará zvolenská plaváreň, ktorá je nefunkčná od jari pre havarijný stav presklenej steny, bude verejnosti opäť prístupná v januári 2016. Magistrát našiel financie na opravu (poslanci schválili 60.000 eur) a mesto následne podpísalo aj zmluvu s dodávateľom rekonštrukčných prác a v objekte sa už aj pracuje.

"Prevádzkovateľ o možnom ohrození zdravia informoval mesto až v júli, žiaľ, práve v období, kedy nezasadá mestské zastupiteľstvo," uviedol pre TASR hovorca Mestského úradu vo Zvolene Martin Svatuška. Oprava tak musela počkať až na poprázdninové zasadanie poslaneckého zboru, navýšenie rozpočtu a jeho schválenie.

Ako hovorca ďalej uviedol, odstránenie takejto havárie si vyžaduje svoj čas. "Samotná výroba okien trvá minimálne štyri týždne, realizačné práce tiež minimálne ďalšie štyri týždne a na opravu steny nadväzujú mnohé ďalšie práce. Navyše, problémom môže byť príliš mrazivé počasie. Z týchto dôvodov sa nepredpokladá skorší termín otvorenia plavárne, ako je január," konštatoval. Veľmi rýchlo však bola sprevádzkovaná aspoň saunová časť, aby verejnosť mohla zatiaľ využívať aspoň túto službu mestských kúpeľov.