Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Banskobystrický kraj

Zvolen si voči VAV invest v reštrukturalizácii uplatnil pohľadávky

Ilustračné foto, Zvolen Foto: TASR - Michal Svítok

Tamojší magistrát čaká na výsledky procesu pre rekonštrukciu III. etapy Námestia SNP - Štúrovho parku.

Zvolen 12. októbra (TASR) - Koniec augusta 2015 bol posledným termínom na uplatňovanie si pohľadávok veriteľov spoločnosti VAV invest Banská Bystrica. Okresný súd v B. Bystrici totiž povolil mesiac pred tým spoločnosti reštrukturalizáciu. Na základe toho si svoju pohľadávku zo zmluvnej pokuty, ako aj úroky z omeškania prihlásilo aj mesto Zvolen.

Tamojší magistrát čaká na výsledky procesu pre rekonštrukciu III. etapy Námestia SNP - Štúrovho parku. VAV invest mal zrealizovať stavbu ešte v roku 2014, začiatkom tohto roku však bol na spoločnosť podaný inými subjektmi návrh na konkurz.

Ako TASR ešte v auguste povedala primátorka Zvolena Lenka Balkovičová, celý proces môže trvať veľmi dlho. Mesto preto uvažuje ako krajné riešenie aj s tým, že by obnovu Štúrovho parku a príslušných komunikácií vykonalo samo. "V krátkom čase však nevidím šancu, aby sme sa pustili do rekonštrukcie III. etapy," uviedla.

VAV invest postavila vo Zvolene v roku 2012 obchodné centrum Europa. Druhú časť, ktorá mala stáť na mieste niekdajšieho kina Mier, mala postaviť v roku 2013. Súčasne mala začať so stavbou Štúrovho parku a jeho okolia. Išlo o pokračovanie tzv. vyvolaných investícií, ktoré súvisia s výstavbou obchodného centra Europa. K ich realizácii však vôbec nedošlo.