Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Opité vodičky úradovali: Jedna skončila v stĺpe, druhá v plote

Ilustračné foto Foto: TASR

Žena prešla do protismeru, následne mimo cesty a narazila do oplotenia bytového domu.


Zvolen 12. decembra (TASR) - Až 3,15 promile alkoholu namerali policajti v piatok 9. decembra popoludní na Lieskovskej ceste vo Zvolene 42-ročnej vodičke osobného auta Škoda Octavia. Žena predtým spôsobila dopravnú nehodu, keď pri prejazde zákruty neprispôsobila rýchlosť jazdy vozidla svojim schopnostiam, prešla do protismeru, následne mimo cesty a narazila do oplotenia bytového domu.

Ako dnes TASR informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, voči vodičke polícia vzniesla obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Vodiča pod vplyvom alkoholu zastavili v piatok večer aj policajti v Detve. Štyridsaťročnému mužovi, ktorý šoféroval osobné auto Ford Focus, namerali pri dychovej skúške 2,23 promile. Aj voči nemu bolo vznesené obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

V sobotu 10. decembra popoludní policajti na Sokolskej ulici vo Zvolene zastavili 53-ročného vodiča Škody Superb. Počas kontroly zistili, že má uložený trest zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. Vodiča obvinili z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Opitú vodičku, ktorá narazila v Kremnici do stĺpa osvetlenia, obvinili

Z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinila polícia 37-ročnú vodičku osobného motorového vozidla Mazda, ktorá v nedeľu (11.12.) podvečer narazila v Kremnici do stĺpa pouličného osvetlenia.

Ako informovala Mária Faltániová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici, v smere na ulicu Nová Dolina, na úzkej ceste zašla žena na krajnicu, kde dostala šmyk a narazila do stĺpa. "Pri dychovej skúške vodičke namerali 1,46 miligramu alkoholu, čo je 3,04 promile," dodala Faltániová.