Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Basketbal

Arénu francúzskeho klubu Gravelines-Dunkerque zničil požiar

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Starosta mesta Bertrand Ringot pre francúzske médiá uviedol, že halu pre viac ako 3000 divákov budú musieť kompletne zrekonštruovať.

Gravelines 26. decembra (TASR) - Francúzsky basketbalový klub BCM Gravelines-Dunkerque si musí nájsť nový domov. Arénu prvoligového tímu zničil v pondelok požiar, ktorý vypukol po technických problémoch v priľahlej plavárni. Menšie zranenia utrpeli pri zásahu dvaja hasiči.

Požiar vypukol popoludní na prvý sviatok vianočný a okrem basketbalovej arény v športovom komplexe Sportica zničil aj plaváreň, tenisové kurty a kaviareň. Na mieste zasahovalo približne 90 hasičov, situáciu im komplikoval aj silný vietor. Informovala agentúra DPA.

Starosta mesta Bertrand Ringot pre francúzske médiá uviedol, že halu pre viac ako 3000 divákov budú musieť kompletne zrekonštruovať. Štvrtkový domáci duel proti Parížu odložili a klub bude musieť hľadať náhradné riešenie na odohratie zápasov. Tímu Gravelines-Dunkerque, ktorý účinkuje aj v Európskom pohári FIBA, patrí vo francúzskej najvyššej súťaži LNB priebežne predposledná 17. pozícia.