Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Basketbal

Jastrabov z Atlanty kupuje finančník Ressler, zaplatí 850 miliónov USD

Ilustračné foto, Josh Smith z Atlanta Hawks Foto: TASR/AP Photo

Rovnako ako v prípade Clippers, aj za predajom Hawks stojí rasizmus klubového majiteľa.

Atlanta 23. apríla (TASR) - Finančné konzorcium na čele s miliardárom Antonym Resslerom sa v blízkom čase stane majiteľom klubu zámorskej basketbalovej NBA Atlanta Hawks. Dohodu o kúpe a predaji medzi terajším väčšinovým vlastníkom Brucom Levensonom a skupinou oznámili v polčasovej prestávke stredajšieho duelu play off, v ktorom "jastrabi" zdolali Brooklyn Nets a ujali sa vedenia v štvrťfinálovej sérii Východnej konferencie 2:0.

Finančné podrobnosti ani jedna zo strán nezverejnila. Zdroj blízky agentúre AP však uviedol, že Ressler a spol. zaplatia za klub 850 miliónov dolárov. Pre porovnanie, bývalý šéf exekutívy softvérového gigantu Microsoft Steve Ballmer kúpil tím Los Angeles Clippers vlani v lete za 2,2 miliardy USD.

Rovnako ako v prípade Clippers, aj za predajom Hawks stojí rasizmus klubového majiteľa. Vlani sa na verejnosť dostal hodnotiaca správa Levensona, ktorú písal pre potreby klubovej rady. Okrem iného sa sťažuje na nízku kúpnu silu afro-amerických divákov a píše, že podľa neho "čierni diváci odstrašujú bielych a tých čiernych nie je dostatok, pretože veľa z nich si nemôže dovoliť navštevovať všetky zápasy v sezóne, kupovať si pravidelne suverníry či občerstvenie."

Levenson sa za svoje slová ospravedlnil tvrdením, že nechcel nikoho uraziť a okamžite ponúkol klub na predaj. Hawks v aktuálnej sezóne predvádzajú výborný basketbal, s bilanciou 60 výhier, 22 prehier vyhrali Východnú konferenciu po základnej časti. V play off vedú nad Brooklynom 2:0 na zápasy.