Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Basketbal

Basketbal: Svoboda privítal na prvom zraze desať hráčok

Basketbal Foto: TASR/Michal Svítok

Slovenky sa na šampionáte predstavia v B-skupine v spoločnosti Bieloruska, Talianska a Turecka.


Lučenec 6. mája (TASR) - Nový tréner slovenských basketbalových reprezentantiek Marian Svoboda privítal na prvom zraze v rámci záverečnej prípravy na júnové majstrovstvá Európy v Česku desať hráčok. V sobotu v Lučenci sa mu hlásilo trio úradujúcich majsteriek SR z Good Angels Košice, pätica vicemajsteriek z Piešťanských Čajok a Katarína Tetemondová s Angelikou Theiner.

V nedeľu sa k tímu pripojí jediná legionárka Marie Ružičková z talianskeho Reyer Venezia Mestre a Romana Vyňuchalová z ŠBK Šamorín.

Najskúsenejšou vo výbere je Zuzana Žirková, ktorá ukončila reprezentačnú kariéru po ME 2015, no teraz sa vrátila späť. Nechýba ani jej klubová spoluhráčka z Good Angels Košice Barbora Bálintová, ktorá absentovala v závere uplynulej kvalifikácie.

Úvodný kemp potrvá do stredy, potom budú mať hráčky jeden deň voľno a znova sa stretnú v piatok o 13.00 h opäť v Lučenci. Prvé dva týždne budú mať na programe iba tréningy a taktickú prípravu, potom ich čaká aj šesť až osem prípravných duelov.

Slovenky sa na šampionáte predstavia v B-skupine v spoločnosti Bieloruska, Talianska a Turecka. Turnaj sa uskutoční v termíne 16.-25. júna v Prahe a Hradci Králové.

káder na prvom zraze basketbalistiek SR v príprave na ME 2017 v Česku:
Zuzana Žirková, Barbora Bálintová, Anna Jurčenková (všetky Good Angels Košice), Angelika Slamová, Sabína Oroszová, Terézia Páleníková, Nikola Dudášová, Rebeka Mikulášiková (všetky Piešťanské Čajky), Katarína Tetemondová (bez klubovej príslušnosti), Angelika Theiner (BAM Poprad)

v nedeľu sa pripojili: Marie Ružičková (Reyer Venezia Mestre/Tal.), Romana Vyňuchalová (ŠBK Šamorín)