Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Komárno sa priblížilo k titulu, nad Prievidzou vedie už 2:0 na zápasy

Radosť hráčov Komárna Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V stredajšom druhom finále play off SBL triumfovali doma nad vlaňajším vicemajstrom BC Prievidza 70:69.

Komárno 29. apríla (TASR) - Basketbalisti MBK Rieker Com Therm Komárno sa priblížili k zisku majstrovského titulu. V stredajšom druhom finále play off SBL triumfovali doma nad vlaňajším vicemajstrom BC Prievidza 70:69 a v sérii hranej na štyri víťazné zápasy sa ujali vedenia 2:0.



Už v úvodnej minúte trafil presne spoza trojkového oblúka Batina, no ani úspešný pokus Prievidzu nenaštartoval. Vďaka dobrým defenzívnym doskokom a produktívnej ofenzíve prebralo Komárno opraty prvej štvrtiny do svojich rúk a Alawoya zvýšil v 4. minúte na 9:3. Hostia dlho ťahali za kratší koniec, no v závere sa dotiahli na súpera a znížili na 15:16. Ani v druhej časti sa im nepodarilo prevýšiť domácich zakončovateľov, a hoci Miljkovič zvýšil v polovici štvrtiny na 23:20, Komárno sa vrátilo do stretnutia a výsledkový priebeh do polčasu ukontrolovalo.

V tretej štvrtine sa Prievidza naďalej držala na dostrel aj napriek tomu, že domáci sa jej viackrát pokúsili ujsť na vyšší bodový rozdiel. Zámer im nevyšiel a Prievidzu dvakrát dotiahol do nerozhodného stavu Miljkovič. Za stavu 48:48 boli šance oboch tímov pred záverečným dejstvom otvorené. Najmä Vasilič so Zadnikom dostali Prievidzu už do sedembodového trháku (48:55), a hoci necelých šesť minút pred koncom viedla aj 58:52, sľubný náskok neudržala. Obrat domácich načal trestnými hodmi a dokonal 17 sekúnd pred koncom Bannister.

Finále play off SBL - 2. zápas:

MBK Rieker Com Therm Komárno - BC Prievidza 70:69 (35:31)

zostavy a body:

Komárno: Bilič 7, Jankovič 13 (3 trojky), Igrutinovič 4, Bannister 16, Alawoya 11 (Jurčina, Marchyn, Halada 7, Maslík, Kratochvíl 4, Kozlík 8, Slezák)

Prievidza: Baťka 11, Zadnik 4, Batina 15 (4 trojky), Jašš, Vasilič 8 (Pasovský, Marič 2, Hovaňák 3, Hašan, Klarič 7, Miljkovič 12, Evans 7)

štvrtiny: 16:15, 19:16, 13:17, 22:21

TH: 10/15 - 12/17, fauly: 20:20, trojky: 8:7
/na zápasy 2:0/

Hlasy po zápase:

Miljan Čurovič, tréner Komárna: "Narazili na seba dve najlepšie mužstvá po základnej časti. Dnes to bol taký pravý play off zápas. Priebeh duelu poznačila nervozita na oboch stranách a aj preto padlo tak málo bodov. Prehrávali sme o osem bodov tri minúty do konca, ale opäť sme ukázali charakter, koš za košom sme dotiahli náskok súpera. Na konci sme mali samozrejme aj kúsok šťastia, ale šťastie si človek musí zaslúžiť."

Krunoslav Krajnovič, tréner Prievidze: "Bol to veľmi dobrý a dramatický zápas. Rozhodlo to, že my v momente, keď sme viedli rozdielom siedmich bodov, sme spravili niekoľko veľmi hlúpych individuálnych chýb. Hráči v kľúčových momentoch neboli koncentrovaní, vôbec nerozmýšľali, čo majú v danej chvíli urobiť na ihrisku."