Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Jendrichovský o Američanke Toliverovej: Asi bude ešte reprezentovať SR

Hráčky Slovenska Kristi Toliverová (vľavo), Anna Jurčenková (vpravo) a hráčka Epiphanny Princeovová (uprostred) počas zápasu nadstavbovej F-skupiny majstrovstiev Európy v basketbale žien Rusko - Slovensko v maďarskom meste Győr 20. júna 2015. Foto: TASR/František Iván

Toliverová bola na ME najlepšou strieľajúcou i prihrávajúcou hráčkou slovenského výberu, ktorý pod taktovkou hlavného kormidelníka Maroša Kováčika obsadil konečnú 9. pozíciu.

Košice 25. júna (TASR) - Naturalizovaná slovenská basketbalistka Kristi Toliverová môže podľa slov generálneho manažéra ženskej reprezentácie Daniela Jendrichovského i naďalej reprezentovať Slovensko.

"Kristi nebráni nič v tom, aby obliekala dres Slovenska aj naďalej. Má slovenský pas a ak bude možnosť, tak kedykoľvek sa s ňou budeme baviť, či môže alebo nemôže prísť. Vôbec by som neuzatváral jej kariéru v slovenskom výbere, nikdy to nepovedala. Mala zmluvu, ktorá jasne definovala jej práva a povinnosti na tento olympijský cyklus, neznamená to však koniec v slovenskej reprezentácii. Reprezentovať môže a myslím si, že je to dosť pravdepodobné," uviedol pre TASR Jendrichovský, ktorý dementoval slová o definitívnom ukončení reprezentačnej kariéry dvadsaťosemročnej rozohrávačky z amerického Harrisonburgu.

Toliverová bola na európskom šampionáte v Maďarsku a Rumunsku najlepšou strieľajúcou (17,4 bodu na zápas) i prihrávajúcou (4,7 asistencie na zápas) hráčkou slovenského výberu, ktorý pod taktovkou hlavného kormidelníka Maroša Kováčika obsadil konečnú 9. pozíciu.